domingo, 17 de mayo de 2015

MELODRAMA



  •  Casablanca (Michael Curtiz, 1942)


Durant la Segona Guerra Mundial (1939-1945), Casablanca era una ciutat a la que arribaven fugint del nazisme gent de totes parts: arribar era fàcil, la part difícil era sortir, especialment si el nom del fugitiu figurava a les llistes de la Gestapo. En aquest cas, l’objectiu de la policia secreta alemanya és el líder txec i l’heroi de la resistència Victor Laszlo, amb Rick Blaine com a ’única esperança, que és el propietari del “Rick’s Café” i antic amant de la seva dona Ilsa. Quan Ilsa s’ofereix a quedar-se a canvi d’un visat per sacar a Lazslo del país, Rick haurà d’escollir entre la seva pròpia felicitat o l’idealisme que va regir la seva vida en el passat.





  •   Love Story (Arthur Hiller, 1970)


Història d’amor de dos universitaris de Harvard que pertanyen a classes socials molt distintes. Ell és l’Oliver Barrett IV, fill d’un poderós banquer, mentre que el pare de Jenny és un humil emigrant italià. A pesar d’allò, s’enamoren, però una malaltia els enfrontarà a alguna cosa molt més greu que les seves diferències socials.









  •  Out of Africa/ Memories d’Africa (Sidney Pollack, 1985)


A principis del segle XX, Karen es casa per conveniència amb el baró Blixen, un faldiller empedreït. Tots dos viuen a Kenia amb el propòsit d’explotar una plantació de cafè. En Karen Blixen neix un apassionat amor per la terra i per la gent de Kenia. Però també s’enamora perdudament de Denys Finch-Hatton, un personatge aventurer i romàntic a la manera antiga, que ama la llibertat per sobre de totes les coses.









  •  The Piano (Jane Campion, 1993)


Any 1851. Ada, que és muda des de petita, acaba d’enviudar. Un matrimoni concertat l’obliga a deixar la seva Escòcia natal i viatjar a Nova Zelanda, acompanyada de la seva filla i del seu piano. Allà coneix al seu futur marit, un pròsper granger  que nega portar el piano a casa. Deixen el piano abandonat a la platja fins que un veí estableix un pacte amb Ada: ell deixarà utilitzar el piano a canvi que ella es deixi tocar.



No hay comentarios:

Publicar un comentario