domingo, 17 de mayo de 2015

CIÈNCIA-FICCIÓ



  • 2001 a Space Odyssey / 2001: una odissea de l’espai (Stanley Kubrick, 1968)


Narra els diversos períodes de la història de la humanitat, no només del passat sinó també del futur. Fa milions d’anys, abans de l’aparició de l’homo sapiens, uns primats descobreixen un monòlit que els condueix a un estadi d’intel·ligència superior. Milions d’anys després, un altre monòlit, enterrat en una lluna,  desperta l’interès dels científics. Per últim, durant una missió de la NASA, HAL 9000, una màquina dotada d’intel·ligència artificial, s’encarrega de controlar tots els sistemes d’una nau espacial tripulada.





  •  Star Wars / La guerra de les galaxies (George Lucas, 1977)


La princesa Leia, líder del moviment rebel desitja re instaurar la República a la galàxia en els temps omniosos de l’Imperi, és capturada per les Forces Imperials, capitanejades  per Darth Vader, el servent més fidel de l’Emperador. L’intrèpid i jove Luke Skywalker, ajudat per Han Solo, capità de la nau espacial “El Falcó Mil·lenari” i els androides R2D2 i C3PO seran els encarregats de lluitar contra l’enemic i intentar rescatar la princesa per tornar a instaurar la justícia a la galàxia.







  •    Blade Runner (Ridley Scott, 1982)


A començament del segle XXI, la poderosa corporació Tyrell va crear, gràcies als avanços de la enginyeria genètica, un robot nomenat Nexus 6, un ésser virtualment idèntic a l’home però, superior a ell en força i agilitat, al que se li va
donar el nom  de Replicant. Aquests robots treballen com a esclaus a les colònies exteriors de la Terra. Després de la sagnant rebel·lió d’un equip de Nexus 6, els Replicants van ser desterrats de la Terra.  Brigades especials de la policia, els Blade Runners, tenen ordres de matar els que no compleixen la condemna. Però, a tot això no s’anomena execució sinó “retir”.





  •   Matrix (germans Wachowski, 1999)

 
Thomas Anderson és un brillant programador d’una respectable companyia  de software. Però, fora del treball és Neo, un hacker que un dia rep una visita misteriosa ...





No hay comentarios:

Publicar un comentario