domingo, 17 de mayo de 2015

COMÈDIA



  •  A Night at The Opera / Una nit a l’òpera (Sam Wood, 1935)


Groucho fica en un vaixell amb destí a Nova York a les grans estrelles de l’Ópèra de Milan. A bord viatgen també uns polissons: Harpo i Chico. Entre els tres revolucionen el vaixell, organitzen un escàndol en Nova York i converteixen la nit de l’estrena en una bogeria que el món  de l’òpera mai podrà olvidar.










  •   Monty Python's The Life of Brian /La vida de Bryan (Terry Jones, 1979)


Brian neix en un pesebre de Belén el mateix dia que Jesucrist. Un cúmul de desgraciats li faran portar una vida paral·lela  a la del vertader Fill de Deu. Les seves poques llums i l’ambient de decadència i caos absolut en que es troba submergida   la Galilea d’aquells dies, li faran viure en mans de la seva mare, d’una feminista revolucionària i del mateix Poncio Pilatos, la seva pròpia versió del calvari.








  •  As Good As It Gets / Millor... imposible (James L. Brooks, 1997)


Melvin Udall, un escriptor obsessiu i maniàtic, és un dels éssers ,més desagradables i desagraïts que qualsevol pugui tenir com a veí en Nova York. És un home que pateix un desordre obsessiu-compulsiu. Entre les seves rutines està la de menjar tots els dies en una cafeteria amb Carol Connelly com a cambrera i mare soltera. Per la seva part, Simon Nye, un artista gay, viu en el mateix edifici que Melvin, i pateix constantment la seva homofòbia. De cop i volta, un bon dia, Melvin ha de fer-se càrrec d’un petit gos encara que detesta els animals. La presència en la seva vida animal estovarà el seu cor.






  • Airplane / Aterra com puguis (Jim Abrahams, Jerry Zucker, David Zucker, 1980)


El vol 209 de la Trans American surt de Los Angeles amb destí a Chicago. Entre el passatge es troben una sèrie de curiosos personatges. Entre ells, un ex-pilot de combat que, es veurà obligat a fer-se amb el control de l’avió comercial, després de quedar els pilots indisposats  per un menjar en mal estat.





No hay comentarios:

Publicar un comentario