domingo, 17 de mayo de 2015

CINEMA SOVIÈTIC



  • Oktyabr / Octubre (S. M. Eisenstein, 1925)

És una reconstrucció dels fets que van ocórrer el febrer-octubre del 1917. No hi ha cap personatge principal ja que segueix la filosofia comunista. En el film hi apareixen moltes de les figures de la revolució com: els Guàrdies Rojos, els soldats o els mariners.









  • Konets Sankt-Peterburga / La fi de Sant Petersburg (Vsevolod Pudovkin, 1927)



Realitzada per a commemorar el dècim aniversari de la Revolució d’Octubre de 1917. La pel·lícula narra els fets que van ocórrer en Sant Petersburg, des d’aquell moment Leningrad, a través de les vicissituds d’un camperol que arriba a la ciutat intentant escapar de la misèria i la fam.









  • Bronenosets Potyomkin / El cuirassat Potiomkin (Sergei M. Eisenstein, 1925)



Basada en els fets reals que van ocórrer l’any 1905. Narra com la tripulació del cuirassat Príncep Potemkin de Tàurida es cansa del comportament injust dels oficials. El detonant de la situació és la carn en mal estat que els oficials obliguen als mariners a menjar-se-la.










  • Mat / La mare ( Vsevolod Pudovkin, 1926)



Adaptació de la novel·la anomenada igual de Máximo Gorki. Està ambientada durant la Revolució russa de 1905. Explica els tràgics fets d’aquest mateix any a partir del patiment d’una mare pel seu fill i marit.



No hay comentarios:

Publicar un comentario