domingo, 17 de mayo de 2015

WESTERN



  •    The Searchers/ Centaures del desert (John Ford, 1956)

 
Texas. En 1868, tres anys després de la Guerra de Secessió, Ethan Edwards, un home solitari, torna derrotat al seu hogar. La persecució dels comanches que han raptat a una de les seves nebodes es convertirà en un mode de vida per a ell i per a Martin, un jove  mestís adoptat per la seva família.










  •   Rio Bravo (Howard Hawks, 1959)


El sheriff Chance empresona per assassinat al germà d’un poderós terratinent que intentarà alliberar-lo. Per impedir-ho Chance compta amb la col·laboració de dos ajudants: un alcohòlic i un vell esguerrat, als que els uneix un jove i hàbil pistoler anomenat Colorado. Tots ells es tanquen a l’oficina del sheriff per a impedir que el presoner pugui ser alliberat abans que arribi l’autoritat estatal per a emportar-se’l.









  •  Per Qualche Dollari in Piú/ La mort tenia un preu (Sergio Leone, 1965)


Dos caçadors de recompensa que busquen al mateix home decideixen unir les seves forces per trobar-lo, encara que les raons són totalment diferents. Aquest western és una cooproducció entre Espanya, Itàlia i Alemanya. És la continuació  de “Per un pugno di dollari” dirigida per Leone un any abans.










  •  Unforgiven/ Sense perdó (Clint Eastwood, 1992)


William Munny és un pistoler retirat, vidu i pare de família, amb dificultats econòmiques per sacar endavant els seus fills. La seva única sortida és fer un últim treball. En companyia d’un vell amic i d’un jove inexpert, Munny tindrà que matar a dos homes que van tallar la cara a una prostituta.





No hay comentarios:

Publicar un comentario