domingo, 17 de mayo de 2015

NOUVELLE VAGUE I FREE CINEMA



  • À bout de soufflé (Jean-Luc Godard, 1959)


Michel Poiccard és un ex figurant de cinema, admirador de Bogart. Després de robar un cotxe en Marsella per anar a París, mata fortuïtament a un motorista de la policia. Sense cap remordiment continua el seu viatge. A París, roba diners a una amiga i busca a Patricia, una jove burgesa americana, que aspira ser escriptora i ven el Nova York Herald Tribune pels Camps Elíseos, a més de matricular-se en la Sorbona i escriure en aquell diari. En Europa creu trobar la llibertat que no va trobar a América. El que Michel ignora és que la policia  l’està buscant per la mort el motorista.





  • Bande à part (Jean-Luc Godard, 1964)


Tres joves; l’Odile, l’Arthur i en Franz, es coneixen a classe d’anglès  i immediatament es fan amics. Els tres comparteixen el seu interès per la literatura criminal.
 











  •  Les quatre cents coups / Els 400 cops (François Truffaut, 1959)


Amb només catorze anys, l’Antoine Doinel es veu obligat a ser testimoni dels problemes conjugals dels seus pares i també a suportar les exigències d’un sever professor. Un dia, espantat perquè no ha comès un càstig impost pel mestre, decideix fer campana amb el seu amic René. Inesperadament, veu a la seva mare amb un home. Desitjant deixar enrere tots els seus problemes, somia amb conèixer el mar i prepara un pla amb René per a escapar-se.







  • The Loneliness of The Long Distance Runner / La soledat del corredor de fons (Tony Richardson, 1962)


Collin Smith és un jove de classe obrera que viu a les afores de Nottingham. Un dia roba en una fleca per la qual cosa és enviat al reformatori. Una vegada allà, comença a córrer com a corredor de fons, fet que li afavoreix la seva situació a la institució penitenciaria. Durant els seus entrenaments reflexiona sobre la seva vida y comença a comprendre que es troba en una situació privilegiada.


No hay comentarios:

Publicar un comentario