domingo, 17 de mayo de 2015

CINEMA NEGRE/THRILLER



  •  The Big Sleep / El son etern (Howard Hawks, 1946)


Un general milionari i excèntric té dues filles que estan involucrades en assumptes més aviat tèrbols. Decideix llavors trucar al detectiu privat Philip Marlowe per a que resolgui els seus problemes familiars. Quan Marlowe comença a investigar, descobreix molt d’hora que les diverses ramificacions de l’assumpte el converteixen en un autèntic embolic.










  • The Third Man / El tercer home (Carol Reed, 1949)


Començament de la Guerra Freda, a Viena, el 1947. El nord-americà Holly Martins, un mediocre escriptor de novel·les de l’oest, arriba a la capital austríaca quan la ciutat estava dividida en quatre zones ocupades pels estats aliats de la Segona Guerra Mundial. Holly va a visitar a Harry Lime, un amic de la infància que li ha promès treball. Però, la seva arribada coincideix amb l’enterrament de Harry, que ha mort atropellat per un cotxe en ple carrer. El cap de la policia militar britànica li fa saber a Martins que Lime estava greument implicat en el mercat negre. Però a Martins no li quadra un detall: diuen haver vist a dos homes en el lloc de l’atropellament intentant ajudar a Lime, però un testimoni assegura haver vist a un tercer home.






  •  Pulp fiction (Quentin Tarantino, 1994)


Jules i Vincent són dos assassins a sou que treballen per a Marsellus Wallace. Vincent confessa a Jules que Marseellus li ha demanat que cuidi de Mila, la seva dona. Jules recomana prudència perquè és molt perillós sobrepassar-se amb la dona del cap. Quan arriba l’hora de treballar, tots dos han de posar-se mans a l’obra. La seva missió és recuperar un misteriós maletí.









  • Sin City (Frank Miller's Sin City) (Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Frank Miller, 2005)


A Sin City, una ciutat de policies corruptes i dones atractives, unes persones busquen venjança, altres rendició, o totes dues alhora. Marv es proposa venjar la mort del seu únic amor. Dwight és un investigador privat amb problemes a resoldre. Hartigan, l’únic policia honrat de la ciutat, segueix la pista d’una jove que està en mans del sàdic fill d’un senador.




No hay comentarios:

Publicar un comentario