domingo, 17 de mayo de 2015

NEORREALISME



  •  Roma, città aperta / Roma, ciutat oberta (Roberto Rossellini, 1945)


En el context de la Segona Guerra Mundial, Roma està ocupada pels nazis i la terrible Gestapo intenta aturar l’enginyer Manfredi, un comunista que és el líder del Comité Nacional de Alliberament. Manfredi aconsegueix escapar i demana ajuda a Francesco, un camarada tipògraf que en uns dies es casarà amb Pina, una viuda amb un nen. A més, el cura de la parroquia, Don Pietro, intenta ajudar a Manfredi i els partisans de la resistència.







  •      Sciuscià (Vittorio De Sica, 1946)


A la Roma de la postguerra, dominada per la misèria i l’atur, dos joves enllustradors somien amb comprar-se un cavall. L’única forma d’aconseguir els diners necessaris és ficar-se al mercat negre, però els joves intenten en tot moment no ser detinguts.









  • Ladri di biciclette / El lladre de bicicletes (Vittorio de Sica, 1948)


A la Roma de la postguerra, Antonio, un obrer a l’atur, aconsegueix un senzill treball pegant cartells amb la condició de tenir una bicicleta. Amb molt esforç aconsegueix comprar-se  una, però en el seu primer dia de treball se la roben. És així com comença tota l’aventura de l’Antonio i el seu fill Bruno per a recuperar la seva bicicleta.








  •      La terra trema / La terra tremola (Luchino Visconti, 1948)


Primera part d’una trilogia sobre Sicília. Narra la història de la lluita d’un pescador i la seva família per a  alliberar-se de l’explotació dels majoristes de la pesca. Lliure adaptació d’una novel·la de Giovanni Verga.  





No hay comentarios:

Publicar un comentario