domingo, 17 de mayo de 2015

CINEMA BÈL·LIC



  •   Paths of Glory (Stanley Kubrick, 1957)


Primera Guerra Mundial (1914-1918). En 1916, a França, el general Boulard ordena la conquesta d’una inexpugnable posició alemanya i encarrega aquesta missió a l’ambiciós general Mireau. L’encarregat de dirigir l’atac serà el coronel Dax. La presa del turó resulta un infern. L’alt comandament militar, irritat per la derrota, decideix imposar el regiment d’un terrible càstig que serveixi d’exemple per als demés soldats.








  •    Apocalypse Now (Francis Ford Coppola, 1979)


El capità Willard és un oficial dels serveis d’intel·ligència de l’exèrcit nord-americà al que se l’ha encomanat en Camboya la perillosa missió d’eliminar a Kurtz, un coronel renegat que s’ha tornat boig. En el  cor de la selva, en un campament sembrat de caps tallats i cadàvers putrefactes, la enorme i enigmàtica figura de Kurtz regna com un buda despòtic sobre els membres de la tribu Montgnard, que li adoren com a un déu. 









  •   Saving Private Ryan / Salveu el soldat Ryan (Steven Spielberg, 1998)


Segona Guerra Mundial (1939-1945). Després del desembarcament dels Aliats a Normandia, a un grup de soldats americans se li encomana una perillosa missió:  posar fora de perill el soldat James Ryan. Els homes de la patrulla del capità John Miller han d’arriscar les seves vides per trobar a aquest soldat . l’única cosa que saben del soldat Ryan és que es va llançar amb el seu esquadró de paracaigudistes darrera de les línies enemigues.









  •   Black Hawk Down / Balck Hawk abatut (Ridley Scott, 2001)


Octubre del 1993. Soldats americans d’élite són enviats a Mogadiscio (Somàlia)  en una missió de pau de les Nacions Unides, però el seu principal objectiu és capturar el cabdill Aidid i acabar d’arrel amb la guerra. La missió es complica quan dos helicòpters Black Hawk són abatuts. Llavors, l’única cosa que importa és rescatar els soldats que han quedat atrapats o han resultat ferits en  l’accident.



No hay comentarios:

Publicar un comentario