domingo, 17 de mayo de 2015

HISTÒRIC


  • La passion de Jeanne d’Arc/ La passió de Joana d’ Arc (Carl Theodor Dreyer, 1928)


Guerra dels Cent Anys. En 1431, Joana d’Arc, després d’haver conduit a les tropes franceses a la victòria, és arrestada i acusada de bruixeria. Ella declara haver rebut la missió de Déu de salvar França, però és processada i condemnada a morir a la foguera.










  •    ¡Viva Zapata! (Elia Kazan, 1952)


Biografia d’Emiliano Zapata (1879-1919), famós revolucionari mexicà que va va revoltar a tot el país contra el govern dictatorial del President Porfrio Díaz. Kazan intenta mostrar com els líders revolucionaris es corrompen quan arriben el poder.











  •    Spartacus (Stanley Kubrick, 1960)


Spartacus era un esclau tracio que va ser venut com a gladiador a Léntulo Batiato. A Itàlia va promoure i dirigir la rebel·lió dels esclaus (73-71 a.C) contra la República romana. A mesura que recorrien el país, innumerables esclaus s’anaven afegint a la rebel·lió









  •  Amadeus (Milos Forman, 1984)


Antonio Salieri és el músic més destacat de la cort de l’Emperador José II d’Austria. Entregat completament a la música, li promet a Déu humilitat i castedat si, a canvi, conserva els seus extraordinaris dots  musicals. Però, després de l’arribada a la cort d’un jove anomenat Wolfang Amadeus Mozart, Salieri queda en segon pla. Enfadat per la perduda de protagonisme, farà tot el possible per arruïnar la carrera de Mozart. Mentrestant, Mozart, sorprendrà a tots amb la seva genialitat com a músic, però també amb les seves excentricitats.


No hay comentarios:

Publicar un comentario