lunes, 17 de noviembre de 2014

Fotografia i pintura

REFERÈNCIES
En aquesta tasca, a través de la fotografia i el retoc fotogràfic reproduirem una de les obres pictòriques proposades. Per realitzar aquesta pràctica que engloba la fotografia i la pintura he escollit “Retrato de Jorge Manuel Theotokópoulos”, el seu autor és El Greco i es tracta d’un retrat del seu fill.
Doménikos Theotokópulos, més conegut com El Greco, va ser un pintor, escultor i arquitecte d’origen grec. Va néixer a Creta el 1541 i va morir a Toledo l’any 1614. Podem destacar tres períodes en la seva formació pictòrica i, per tant, trobarem obres pertanyents a diferents moviments artístics. La primera etapa de formació bizantina va causar aspectes importants del seu estil a la seva maduresa. La segona destaca pel seu aprenentatge de la pintura a l’oli, que va obtenir a Venècia de pintors de l’alt Renaixement com Ticià. I, finalment a la seva estada a Roma va aprendre el manierisme (estil artístic predominant a Itàlia-segle XVI) fins al punt de convertir-se en el seu estil vital.
El quadre en qüestió: “Retrato de Jorge Manuel Theotokópoulos” pertany a l’últim període del pintor i està datada cap als anys 1597 i 1603. Aquesta pintura a l’oli es troba al Museu de Belles Arts de Sevilla.

No hay comentarios:

Publicar un comentario