jueves, 9 de octubre de 2014

Significat dels colors

Els colors són molt importants per entendre el món de la fotografia. Una imatge en blanc i negre no transmet el mateix que una imatge en color, i és per això que farem un estudi sobre aquest tema.

Tot i que l'ull humà pot captar 10.000 colors només n'hi ha tres de primaris (blau, groc i vermell). En aquest treball ens centrarem en explicar els diferents significats que transmet el color vermell, encara que destacarem un tema concret que és el mal.


En general, el color vermell té moltes connotacions, i, aquestes poden ser positives o negatives. Si parlem del roig en el sentit positiu del color, tothom pensa en l'amor. Aquest és un dels grans temes que el color vermell ens mostra; aquesta passió, excitació, que relacionem amb la sensualitat.

Per altra banda, quan parlem de connotacions negatives, el primer que se'ns ve al cap és el mal, que ho relacionem amb l'infern, el diable i tot el que és terrorífic. Per realitzar la part audiovisual, hem escollit aquest tema, ja què, ens ha cridat l'atenció. Volíem explicar el vermell, ja què, és el color preferit de la Olaia, d'una manera diferent, és a dir, no volíem parlar d'aquest color com a significat de l'amor perquè és el que més s'acostuma a fer sinó amb aquesta altra connotació.

En quant a la música a escollir, vam triar Highway to Hell del grup de rock anomenat que principalment es dedicava a composar música “agressiva”. Concretament aquesta cançó parla sobre el camí que et porta cap a l'infern i dona a aquest tema un ambient més dolent i temorós.


Jéssica Jiménez, Olaia Casanova

1 comentario: